Vorig resultaat Volgend resultaat

Auto en fiets parkeren NS Zonetaxi

OV-fiets

OV-fiets is hét duurzame vervoermiddel. Onderzoek laat zien dat ruim 50% van de OV-fietsers vaker met de trein reist door het gemak van OV-fiets. In totaal maakten de particuliere en zakelijke gebruikers ruim 1,53 miljoen ritten. Eind 2014 waren er 180.000 abonnees.

Huurlocaties OV-fiets

In 2014 openden we vijf nieuwe huurlocaties en is het aantal fietsen op meerdere huurlocaties uitgebreid. Op 252 locaties in Nederland zijn OV-fietsen nu te huur. Het grootste deel daarvan bevindt zich bij NS-stations. Daarnaast is OV-fiets te huur bij metro- en busstations, in stadscentra, bij bedrijvenlocaties op P+R-terreinen en bij ferry’s. Aangezien de behoefte aan meer ruimte voor OV-fiets op drukke ov-knoppunten groeit, vindt in Utrecht op 2 locaties onderzoek plaats naar een flexibel OV-fietsaanbod op straat.

OV-fietsen recyclen

In september is een proef gestart waarbij onderdelen van afgeschreven OV-fietsen worden gebruikt voor nieuwe exemplaren. De productie ervan vindt plaats in sociale werkplaatsen. OV-fiets wil zo verspilling van bruikbare materialen tegengaan en bijdragen aan duurzame mobiliteit.