Verwijder uw selectie(s)

Internationale verbindingen

NS International is sinds 2014 volledig onderdeel van NS Reizigers en verbindt samen met internationale partners grote steden en regio‚Äôs aan beide zijden van de grens. Afgelopen jaar stond met name in het teken van de implementatie van de afspraken ter vervanging van de Fyra/V250. NS en het Belgische vervoersbedrijf NMBS verhoogden per december 2014 het aantal verbindingen van Intercity Brussel van 12 naar 16 keer per dag. Ook rijdt IC Brussel sinds december weer van en naar Amsterdam Centraal. Samen met Thalys heeft NS de dagelijkse verbinding tussen Brussel en Amsterdam verhoogd van 9 naar 12 keer. Daarvan rijdt Thalys dagelijks negen keer door naar Parijs en tweemaal per dag naar de nieuwe bestemming Lille.

Verbeterde verbinding Amsterdam-Berlijn

NS en Deutsche Bahn rijden in de nieuwe dienstregeling vanaf 05.00 uur met een extra vroege Intercity vanuit Amsterdam Centraal naar Berlijn op maandag tot en met zaterdag. Hierdoor groeit het aantal rechtstreekse verbindingen tussen Amsterdam en Berlijn van 6 naar 7 keer per dag. Daarnaast verwelkomden NS en Deutsche Bahn dit jaar de 15 miljoenste reiziger aan boord van de ICE International.

Regionale grensverbindingen

In het kader van de nieuwe hoofdrailnetconcessie doet NS onderzoek naar nieuwe grensoverschrijdende verbindingen en verbeteringen op bestaande trajecten.