Vorig resultaat Volgend resultaat

Leren van Europa Joint ventures

Deelname aan aanbestedingen

In 2014 werkte Abellio aan diverse aanbestedingen om het portfolio te bestendigen en waar mogelijk uit te breiden. In het Verenigd Koninkrijk startte bijvoorbeeld de prekwalificatie voor de concessie van Northern Rail, waarmee de geschiktheid van de geïnteresseerde marktpartijen vooraf wordt getoetst. Abellio wist zich te prekwalificeren zonder de huidige joint-venturepartner Serco.

De voorbereiding van het Northern bid is in 2014 gestart, evenals de voorbereiding van de prekwalificatie van het nieuwe bid voor Greater Anglia. Beide gaan in 2015 lopen. 

In Nederland diende Abellio de bieding in voor de OV-concessie in Limburg die een looptijd kent van 15 jaar. Op 10 februari 2015 maakte de provincie Limburg bekend dat Abellio de multimodale concessie voor het openbaar vervoer (bus en stoptreinen) gegund krijgt. De Autoriteit Consument en Markt is in het kader van de aanbesteding van het openbaar vervoer in de provincie Limburg een onderzoek gestart naar de gevolgde aanbestedingsprocedure. 

Tegenvallers waren er ook: de aanbestedingen voor EssexThameside en Thameslink Southern and Great Northern (TSGN) in het Verenigd Koninkrijk en de aanbesteding voor de Zweedse Gothenburg Rail-concessie won Abellio niet.