Verwijder uw selectie(s)

Dienstregeling 2015: minimaal elk halfuur een trein

NS rijdt in de nieuwe dienstregeling, die inging op 14 december 2014, met meer treinen: elk station krijgt overdag minstens eens per halfuur een trein in beide richtingen. In het weekeinde rijden treinen tot omstreeks 01.00 uur vanuit de Randstad naar drukke stations als Zwolle, Deventer en Arnhem.

Meer Sprinters en Intercity’s

Om de doelstelling van elk halfuur een trein te behalen, rijden er op verschillende trajecten meer treinen. Zo komen er meer Sprinters tussen Arnhem en Ede-Wageningen, Breda-Dordrecht, Roosendaal-Dordrecht en Heerlen-Sittard. Tussen Nijmegen en Wijchen rijden in de spits vier in plaats van twee treinen per uur.
Tussen Amersfoort, Apeldoorn en Deventer rijden per uur drie in plaats van twee Intercity’s. De verbeterde aansluitingen leveren 10 tot 30 minuten reistijdwinst op. De frequentie in de spits blijft op dit traject met vier keer per uur gelijk.

Schiphol beter bereikbaar

Tussen Schiphol en Amsterdam reden als gevolg van werkzaamheden drie nachten per week bussen in plaats van treinen. Vanaf dienstregeling 2015 rijden er iedere nacht weer treinen van en naar Schiphol.