Vorig resultaat Volgend resultaat

Medewerkers in het buitenland Abellio London Bus & Surrey

Abellio Greater Anglia

Abellio Greater Anglia exploiteert de treinconcessie in de Anglia-regio in Oost-Engeland naar Londen. Zo’n 3.000 medewerkers verzorgen het vervoer van dagelijks 354.000 reizigers. In 2014 gaf 80,5% van de reizigers in nationaal klantonderzoek in het Verenigd Koninkrijk de dienstverlening van Abellio Greater Anglia een 7 of hoger. Dat is gelijk aan 2013.

Punctualiteit Abellio Greater Anglia

In het Verenigd Koninkrijk behaalde Abellio Greater Anglia een aankomstpunctualiteit van 90,8%. Daarmee lagen de cijfers voor punctualiteit lager dan in 2013 (91,5%). De minder goede punctualiteit werd veroorzaakt door extreem winterweer, uitval van treinen en infrastructurele belemmeringen.

Voor treinen in het Verenigd Koninkrijk geldt een andere punctualiteitsdefinitie dan in Nederland: 9.59 minuten voor Intercityservices en 4.59 minuten voor overig treinverkeer.

Spoor- en arbeidsveiligheid

Het aantal passages van een stoptonend sein (STS) in 2014 bedroeg voor Abellio Greater Anglia 21. Dat betekende een stijging ten opzichte van 2013 (19). Het totaal aantal STS-passages in het buitenland (inclusief de joint ventures) bedroeg 47, een lichte daling in vergelijking met 2013 (49). De doelstelling van het maximale aantal STS-passages in het buitenland in 2014 (43) is echter niet behaald.

Lost Time Injury frequency rate

De LTI frequency rate voor fysieke ongevallen bij Abellio Greater Anglia kwam in 2014 uit op 4,8.

Milieu

In het Verenigd Koninkrijk kwam de CO2-uitstoot van Abellio Greater Anglia uit op 44 gr/rkm.

De doelstellingen van de verschillende concessies zijn niet gelijk. Ze worden bepaald door eigen ambitie, de doelstelling van de concessiehouder, de landelijke overheid en de branchevereniging. Aangezien dit geen afgestemd beleid is, is het bepalen van doelen en sturing hierop een uitdaging.

Abellio Greater Anglia heeft het energiemanagement verbeterd door meters te plaatsen en een energieanalyse uit te voeren. De mogelijkheden voor besparingen zijn in kaart gebracht.